Kouzelníci – fascinují svět tajemna, iluzí a magie

kouzelníci

Při kouzelnickém představení nesmí chybět klasické triky

Kouzelníci jsou umělci, kteří předvádí své triky. Triky, při kterých někdy ani nevěříte vlastním očím, spočívají v odpoutání pozornosti, správném osvětlení, používání zrcadel nebo speciálních pomůcek a rovněž v šikovnosti jejich rukou. Kouzelníci dokážou věci měnit, zmenšit, zvětšit, nechat zmizet a znovu objevit, hýbat předměty bez dotyku rukou nebo dokonce levitovat nad zemí. Lidi svět kouzel, magie a iluzí už odedávna láká a fascinuje. A i když víme, že jde v podstatě o jednoduché a vysvětlitelné triky, s úžasem pozorujeme šikovnost rukou kouzelníka a i jeho trikům věříme.

Kouzelníci a jejich pravidla

Hlavní zásadou, kterou se kouzelníci řídí, je udržet své triky v tajnosti a za žádných okolností je neprozradit. Hlavním úkolem kouzel a iluzí je fascinovat lidi. Tudíž pokud by kouzelník své triky prozradil, ztratily by na svém kouzlu a tajemnu. Navíc v dnešní době, kdy je kouzelníků moc, musí se každý z nich snažit přijít s něčím novým, aby upoutal pozornost publika a aby na něj příště přišli znovu. Protože starší triky, jako například přeřezání asistentky na půlku, jsou sice pořád oblíbené, ale už nepřekvapí. Většině lidi je už jasné, že bedna s asistentkou má více částí nebo další skrytou hadí ženu a že ohybnost těl, rychlost a šikovnost jsou celým tajemstvím tohoto triku.

Soutěže pro kouzelníky

kouzelníci

Do repertoáru by však kouzelníci měly zařadit i triky nové a náročné

Jak již bylo zmíněno výše, v dnešní době je kouzelníků velké množství, ale být doopravdy dobrým kouzelníkem si vyžaduje hodně času, tréninku, dobrých nápadů, kvalitní techniku a dobrý tým spolupracovníků. Dokonce je tento obor na takové úrovni, že se pořádají mistrovství světa, kdy si všichni kouzelníci mohou změřit své síly a kde je porota hodnotí na základě technické náročnosti jejich kouzel, ale i originality a celkový estetický dojem.

Kategorie kouzel

Kouzelníci mají své kategorie od mikromagie (kouzlení s kartami) až po velké jevištní kouzlení či iluzionistické show. Své fanoušky má i stand up comedy magic show, ve které jde o humorné vystoupení kouzelníka založené na mluveném slovu, komunikaci s publikem a vtipném podání nevydařených triků. Ať už se vám líbí kterýkoliv typ kouzelnických vystoupení, jedno je jisté: Kouzelníci, kouzla a magie nám umožňují být alespoň na chvíli opět dětmi…

Napsat komentář