Clip in vlasy od minulosti až po současnost

clip in vlasy

Clip in vlasy měly svých předchůdců v parukách, které byly oblíbené již před stovkami let

Vlasy a účesy – to je téma, kterým se ženy i někteří muži zaobírají velmi často. Účes je způsob úpravy vlasů do určitého tvaru. Vše je umocněno tím, že vlasy a účesy patří k nejvýznamnějším prvkům celkové vizáže člověka společně například se stylem oblékání. Vlasy jsou stejně tak jako ostatní prvky vaší vizáže ovlivňovány posledními módními trendy. A můžete si i všimnout, že každou chvíli je v módě něco jiného typem střihu počínaje a barvou či způsobem úpravy konče.

Účesy a historie jejich vývoje

Účesy a oblékání byly neoddělitelnou součástí jednotlivých etap kulturního vývoje společnosti a často byly i znakem určité společenské vrstvy. Podle typu účesu se dalo bezpečně poznat, do jaké společenské vrstvy ten či onen náleží. Hlavně u žen se mnohá historická období vyznačovala bohatě zdobenými a složitými účesy. Dokonce už tehdy v dávné historii se poměrně populárním stalo nošení paruk a to jak v případě dám tak i v případě pánů.

Historie paruk a příčesků…

Dnešní moderní příčesky nebo například clip in vlasy měly své předchůdce v podobě nejrůznějších paruk už před začátkem našeho letopočtu. První případy nošení paruk můžeme vypozorovat už ve starověkém Egyptě, kdy se paruky nosily na hladce oholených hlavách. Postupem času běžné nošení paruk ustoupilo a ve středověku bylo nošení paruky typické převážně pro lidi z vyšší společenské bohatší vrstvy.

clip in vlasy

Clip in vlasy dnes

Jaký vztah máme k parukám, příčeskům nebo clip in vlasům dnes…?

Dnešní paruky, příčesky či clip in vlasy jsou velmi kvalitní a mnohdy jsou vyhotovené přímo z přírodních vlasů. Díky tomuto jsou kolikrát téměř nerozeznatelné od pravých vlasů.

Clip in vlasy si stejně jako paruky můžete pořídit v různých provedeních. Tudíž každá dáma či pán si určitě najde ty, které vyhovují nejvíc. Clip in vlasy vám mohou pomoct navrátit ztracené sebevědomí v případě úplné nebo částečné absence vlasů, případně mohou posloužit jako módní doplněk vašeho účesu.

Napsat komentář