Panelákové kuchyně a kuchyňské linky

Nejdostupnějším standardem bydlení je již celá desetiletí bydlení v panelácích. Panelákové byty jsou první volbou většiny lidí, kteří si hledají vlastní střechu nad hlavou, zejména ve větších městech. Byty se svou dispozicí a rozlohou liší – někdo si dovolí komfortnější třípokojový byt s velkorysejší metráží, jiní se musí uskromnit i s menšími 1- až 2-pokojovými byty a právě malé panelákové kuchyně, koupelny a toalety bývají nejslabšími články bydlení v paneláku, proto je častokrát nutná větší a nákladnější rekonstrukce, která je nejlepší cestou k získání komfortnějšího bydlení. Pokud však kompletní rekonstrukce panelákového bytu nepřichází v úvahu, ať jsou vaše důvody jakékoliv, soustřeďte se alespoň na kuchyni a pomocí menší předělávky a nové kuchyňské linky z ní vyčarujete stylový a přitom funkční kuchyňský prostor. Určitě vám v tom pomohou kuchyňské linky, které si můžete poskládat podle svých představ.

kuchyňské linky

Kuchyňská linka ve tvaru písmene L.

Kuchyňské linky do panelákové kuchyně

První, co byste měli udělat, je odstranit staré kuchyňské zařízení od skříněk, sporáku, obkladu až po PVC podlahy. Až potom začněte plánovat a vyměřovat rozměry i dispozici nové kuchyňské linky. Pokud nechcete hodně sekat a předělávat, budete se muset držet již existujících přípojek a rozvodů v kuchyni, ale nezapomeňte dát zkontrolovat jejich aktuální stav a bezpečnost, je to velmi důležité! Kuchyňské linky do menší panelákové kuchyně je nejlepší zvolit v jednostranném lineárním provedení a umístit je podél jedné nejdelší stěny v kuchyni, případně zvolit kuchyňské linky do tvaru písmene L, kde už budou spotřebiče, jako např. chladnička, přímo zabudované.

kuchyňské linky

Vkusné osvětlení kuchyňské linky.

Kuchyňské linky v světlých tónech

Nová kuchyň a kuchyňská linka by měly být promyšlené do nejmenšího detailu. Aby byla skutečně funkční, měla by mít po sobě ergonomicky následující jednotlivé zóny, např. zásoby, příprava, mytí, vaření. A nepodceňujte ani svítidla, podlahu, obklady a také různé doplňky do domácnosti, které dodají vaší kuchyni ten správný šmrnc. Kuchyňské linky vybírejte v světlejších odstínech, ty celý prostor opticky zvětší a rozjasní.

Napsat komentář