Účes, který vám dodá ten správný šmrnc…

účes

Svatební účes volte i podle stylu svatby a svatebních šatů

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. A ať už tomu věříte nebo ne, tak je to opravdu pravda, protože právě vlasy vždy upoutají pozornost okolí jako první, ať už se jedná o jejich barvu, střih nebo dokonalý účes. Jasný důkaz můžete hledat v tom, kolik času trávíte každý den při úpravě vlasů a je jedno, jestli se jedná o běžnou procházku po městě nebo na dovolené. Ovšem nejvíce času strávíme při tvorbě účesu na nejrůznější společenské akce, jakými jsou například návštěva divadla, plesu nebo svatby.

Svatební účes podle stylu svatby

Originální a výjimečný, tak přesně takový by měl být hlavně váš svatební účes. Každá nevěsta totiž očekává, že právě v tento slavnostní den budou její vlasy perfektní a dokonalé. Velmi důležité je rovněž to, aby byl svatební účes přizpůsoben celkovému stylu svatby, svatebním šatům a i samotnému typu a osobnosti nevěsty.

Například pokud bude svatba probíhat v romantickém stylu například na zámku a vy budete mít nařasené šaty jako princezna, vhodnou volbou pro váš účes by mohly být padající vlnky do jedné strany. Ve vašem účesu by se měla odrážet vaše povaha a tudíž například pokud jste povahy spíše jemnější a elegantnější, vhodným řešením pro vás může být například elegantní drdol.

Ozdoby do vlasů

Ke svatebnímu účesu patří i různé doplňky jako například květiny, čelenky, korunky, spony a závoje. Nezapomínejte však na jedno důležité pravidlo – účes má nevěstu zvýraznit, ale netřeba to přehánět právě se zmiňovanými doplňky, aby se s elegantního a vkusného účesu nestalo „něco“ nevkusného a nepěkného.

účes

Romantická svatba vyžaduje také svatební účes a líčení

Předtím, než si necháte váš svatební účes vytvořit, měla byste porozmýšlet nad několika věcmi. V první řadě byste měla opravdu pečlivě zvážit, kde si účes necháte udělat, ten musí totiž být kvalitní a precizní, aby něco vydržel a nebylo potřeba ho opravovat hned po prvním vašem tanci. Pokud si tuto otázku zodpovíte a rozhodnete se pro nějakého kadeřníka, přichází na řadu další těžký úkol. Jaký účes zvolit, aby se k vám dokonale hodil? V dnešní době jsou velmi módní účesy s objemem do jedné strany nebo účesy, kde jsou zkombinovány „vintage“ úprava vlasů a zapletené vlasy. Je však také moderní a pohledné, pokud si do vlasů, samozřejmě pokud se vám to hodí, zakomponujete živé květiny přesně takové, jako máte vy nebo nevěsta v kytici.

Pokud má nevěsta krátké vlasy, není problém dát si je prodloužit nebo vytvořit působivý a jednoduchý účes i z nich.

Inspirace a náměty na různé typy svatebních účesů najdete na internetu (BeremeSe) nebo i přímo u kadeřnice či kadeřníka, konkrétně v katalozích jejich předchozích „výtvorů“.

Napsat komentář