Oblíbené vzduchové pistole

Neexistuje snad člověk, který by neznal vzduchovky. Ať se jedná o ženu nebo o muže, každý s nimi určitě minimálně jednou v životě přišel do kontaktu, protože patří k těm nejoblíbenějším zbraním již celá dlouhá léta. Vzduchovky se používají hlavně na sportovní a rekreační střelbu, ale stejně efektivně je využijete i při lovu na malých škůdců a hlodavců (např. na krysy). O něco populárnější jsou dlouhé vzduchovky, ale těsně za nimi jsou vzduchové pistole, s nimiž se střílí podstatně jednodušší, takže jsou vhodné i pro ženy a juniory. Vzduchové pistole nemají navíc žádný zpětný ráz, co se o jejich delších kolegyních říci nedá, ale potěší vás i jednoduchá obsluha a šikovná velikost pistole.

vzduchové pistole

Vzduchové pistole dělíme podle typu na pružinové, CO2 a PCP.

Jak dělíme vzduchové pistole

Vzduchové pistole dělíme podle typu na pružinové, CO2 a PCP, přičemž každá z nich má své unikátní přednosti. K nejvíce rozšířeným pistolím patří jednoznačně CO2 pistole, které se záměrně vyrábějí jako věrné kopie skutečných zbraní. Rovněž vás potěší i poměr ceny a výkonu – v tomto směru CO2 pistole nemají konkurenci. O něco odlišné jsou PCP pistole. Díky své delší hlavni jsou přesnější, ale využívají se hlavně na sportovní účely. Pro začátečníky jsou zas určeny pružinové vzduchové pistole, které si navíc pořídíte za celkem nízkou pořizovací cenu. Kvůli své nízké úsťové rychlosti však po nějakém čase určitě přejdete na jiný typ pistole. Začátečníci se s nimi ale naučí dobře střílet, takže se jim určitě nevyhýbejte.

vzduchové pistole

Vzduchové pistole nemají žádný zpětný ráz.

Vzduchové pistole online

Pohon střely u vzduchové pistole zajišťuje stlačený vzduch, přičemž jako střelivo se používají buď broky nebo olověné diabolky. Při koupi vzduchovky se určitě neunáhlete a její koupi si velmi dobře promyslete. Pokud jste začátečník, co se týče zbraní, nechte si poradit od někoho zkušenějšího. Pokud takovou osobu ve svém okolí nemáte, bez problémů vám poradí v prodejně se zbraněmi – v tzv. army shopu. Dnes dokonce seženete a koupíte vzduchovky i přes internet a vlastně, nakupování online je pro vás mnohem výhodnější nejen proto, že nabídka na internetu je mnohem bohatší, ale i proto, že tam zbraně koupíte levněji než v běžném kamenném obchodě.

Napsat komentář