Offshore společnost a podnikání v zahraničí

Možná jste už někdy někde zachytily pojem offshore podnikání, ale pokud nejste právě z podnikatelského prostředí, pravděpodobně vám to nic nemluvilo. Nemusíte se proto cítit trapně, nejste jediný. Offshore podnikání je vlastně podnikání v zahraničí, především v tzv. daňových rájích. Jde o země s minimálním nebo nulovým daňovým zatížením, přičemž podnikání v těchto zemích poskytuje majiteli maximální anonymitu a není potřeba dokonce ani vedení účetnictví – díky tomu je podnikání mnohem jednodušší. Offshore společnost si může založit kdokoliv, jak fyzická, tak i právnická osoba. Proč byste to tedy nemohli vyzkoušet i vy?

offshore společnost

Offshore společnost můžete mít pod kontrolou z domovské země i prostřednictvím internetu

Co je offshore společnost?

Co to ta offshore obchodní společnost vlastně je? Je to společnost, která je založena mimo území, ve kterém je registrována. Nejčastěji se offshore společnosti zakládají v daňových rájích (jurisdikcích) jako například Seychelly, Velká Británie, Kypr, Nizozemsko, Belize atd. Důvodů, proč byste si měli offshore společnost založit i vy je hned několik, ale mezi ten nejhlavnější patří bezpochyby anonymita. Anonymita vlastnictví offshore společnosti výrazně snižuje pravděpodobnost, že se stanete terčem vydírání, protože zločinci si vybírají své oběti podle majetkových poměrů a k vyhledávání potencionálních obětí používají veřejné databáze jako obchodní rejstřík nebo katastr nemovitostí. Offshore podnikání vás před tímto dokonale ochrání.

Výhody offshore společnosti

Offshore podnikání se sebou přináší mnoho výhod. Pokud vynecháme zmíněnou anonymitu a diskrétnost nebo nízké daňové zatížení, určitě třeba zmínit stabilitu právního systému i možnost investičních možností po celém světě. Potěší vás i minimální administrativní náročnost nebo fakt, že při řízení obchodu v zahraničí nemusíte být fyzicky přítomen – tedy za předpokladu, že si do dané země nechcete zajít na dovolenou. V takovém případě balte kufry a poznejte lépe zemi, ve které jste se rozhodli podnikat. Mít offshore společnost v daňovém ráji je prostě to nejlepší, co můžete udělat.

 

Napsat komentář